CO2-footprint Royal Koopmans

De aanleiding

In 2010 heeft Ekwadraat de CO2-footprint in de keten van Royal Koopmans al eens in kaart gebracht: Het project Ketenkaart “van Akker tot Bakker”. De afgelopen jaren zijn echter een aantal zaken in de keten veranderd waardoor deze ketenkaart niet meer actueel is. Zo is onder andere het productieproces energie-efficiënter geworden en komt inmiddels een aanzienlijk groter deel van de tarwe die verwerkt wordt uit Nederland, in plaats van uit omliggende landen. Deze redenen en ook de toenemende vraag vanuit de markt naar de actuele CO2-footprint van Royal Koopmans, zijn de aanleiding geweest om de CO2-footprint van de tarwemeelketen opnieuw in kaart te brengen.


 

Datum

November 2022 tot juni 2023
 

Opdrachtgever

Royal Koopmans B.V.

Specialisaties

CO2-footprint
Energiebesparing

 

 

De aanpak

Volgens de NEN-EN ISO 14067 is de footprint in de verschillende fases van de levenscyclus bepaald. Deze begint bij de productie van het tarwe op de akkers in binnen- en buitenland en gaat via collecteurs, de maalderij in Leeuwarden naar de bakkerijen waar het tarwemeel tot brood wordt gebakken. Vervolgens gaat het brood naar de winkels en uiteindelijk naar de consument.
Voor al deze fases is de footprint opnieuw berekend en gekeken hoe deze verandert is t.o.v. de footprint in 2010.

Het resultaat

Het resultaat is een geactualiseerde ketenkaart waaruit duidelijk wordt dat de CO2-footprint van Royal Koopmans is gereduceerd t.o.v. 2010.

''Vragen over de CO2-footprint van Royal Koopmans?
Neem contact met ons op''.

Jan Hemrica

Sales- en accountmanager bedrijven

Het resultaat van dit project is een geactualiseerde ketenkaart waaruit duidelijk wordt dat de CO2-footprint van Royal Koopmans is gereduceerd t.o.v. 2010.

Gerelateerde projecten