Het laatste nieuws

5 × circulair bij de Duurzame Innovatie Challenge

Ekwadraat deelt kennis en gaat in gesprek over de energietransitie tijdens vele bijeenkomsten. Hoe zorg je nu dat deze evenementen ook zo circulair mogelijk worden georganiseerd? Afgelopen najaar organiseerden wij de Duurzame Innovatie Challenge (DIC). Laat je inspireren door onze 5 voorbeelden van zaken die wij toegepast hebben:
 

  1. Hergebruiken promotiemateriaal
    Ter promotie van evenementen wordt vaak nog gebruik gemaakt van offline promotiemiddelen om de doelgroep te bereiken. Zo werden ook bij de Duurzame Innovatie Challenge banners, vlaggen en spandoeken ingezet. Als het evenement niet nog eens georganiseerd wordt of er een jaartal op benoemd wordt dan kunnen de middelen niet nog eens gebruikt worden. Wat doe je dan met je promotiematerialen? De behuizingen van de banners kunnen weer worden gebruikt voor nieuwe banners. Zo worden onze behuizingen gebruikt voor nieuwe banners voor de Energiecampus Leeuwarden. De banners en vlaggen zelf kan je nieuwe producten van maken door te gaan naaien, zo kunnen bijvoorbeeld tassen ervan worden gemaakt. Houd de website in de gaten en ontdek wat wij maken van onze banners en vlaggen. 
     
  2. Inzet van groeipapier als naambadges + relatiegeschenk
    Voor de naambadges van de Duurzame Innovatie Challenge is gebruik gemaakt van groeipapier. Dit is papier met bloemzaadjes erin. De aanwezigen nemen na de tijd het papier mee naar huis en planten het in de grond. Als de bloemetjes dan uitkomen hebben ze ook nog een leuk aandenken aan het evenement. Dus heb je ook gelijk je relatiegeschenk!
    Let op: maak gebruik van bio inkt, anders verontreinig je de grond! 
     
  3. Brainstormen over circulariteit
    Wat is nu een betere weg om circulair te worden dan tijdens het event te brainstormen hierover? Laat iedereen kennsimaken met een circulaire mindset en wellicht wordt hét idee bedacht om de wereld nog sneller circulair te maken! 
     
  4. Circulair eten
    Serveer tijdens het evenement duurzaam/circulair eten, bij zowel de koffie, lunch en diner. Bij het evenement van DIC op NHL Stenden Hogeschool werden groentesmoothies geserveerd en ook wormen, sprinkhanen en zeewierburgers maakten onderdeel uit van het diner. Tijdens de derde brainstormdag zorgden Friesland College en Nordwin voor een groen schoolplein met o.a. een bijentuin, verticale landbouw en een plantenmuur met kruiden. 
     
  5. Circulaire locatie 
    Last but not least - denk bij het organiseren van je event ook aan de locatie waar je het evenement houdt. Bij het slotevent van de Duurzame Innovatie Challenge is gekozen voor de duurzame Elfstedenhal. De Elfstedenhal wekt zelf energie op met zonnepanelen en haalt gas uit de afvalstort van de Energiecampus Leeuwarden.

Om de circulaire economie te realiseren moeten we samenwerken met elkaar en onze kennis transparant delen. Daarom delen wij graag onze ideeën met jou en hopen we dat jij ons ook inspireert. Heb jij dus nog goeie ideeën zodat we de volgende editie van de Duurzame Innovatie Challenge en onze andere events nog circulairder kunnen maken? Laat ze hieronder achter. 

Week van de circulaire economie

Van 14 tot 18 januari is het de week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week  willen we met jullie de moeilijkheden die we op de weg naar een circulaire wereld tegengekomen delen en welke mogelijkheden we daarin zien. We laten zien hoe we de stappen uit de Trias Materia in onze projecten en in het dagelijks leven toepassen.

Dit is blog twee in onze serie in het kader van #hergebruik.

Aan de slag met circulaire economie
 

Laat jouw ideeën hier achter of neem contact met mij op om eens te sparren over circulaire economie. 

"Ik help jou graag op weg om de wereld circulair te maken"

Rob Goes

Manager sales & marketing

Dit bericht delen?